Kodėl Jūs turėtumėte mokėti už fotografo paslaugas?

Retorinis klausimas: kodėl Jūs turite mokėti už fotografo paslaugas, jei su šiuolaikiniais, skaitmeniniais fotoaparatais, „auto“ rėžimu fotografuoti gali net aštuonmetis? Kodėl tuomet, to negali padaryti draugas ar pažįstamas turintis tokį, naują, fotoaparatą?
Šis klausimas neabejotinai aktualus ne vienam. Mėgindamas į jį atsakyti neminėsiu kiek kainuoja fototechnika ir kiek pinigų fotografas išleidžia tobulėjimui, skaičiai galbūt kelia smalsumą, bet šiuo atveju nėra labai aktualūs. Kur kas mieliau pakalbėčiau apie Jūsų vestuvių šventę.
Vaikystėje visi mėgsta svajoti apie savo vestuvių dieną. Balta suknelė lyg iš pasakos, tėtis lėtu žingsniu lydintis prie altoriaus ir slapčia braukiantis ašarą, iš laimės ir jaudulio virpantis jaunikis... Galbūt savo vestuves įsivaizduojate kitaip, bet turbūt nesuklysiu sakydamas, kad tai kone daugiausiai jausmų ir emocijų keliantis įvykis gyvenime.
Aš taip pat, kol nepažinojau savo nuostabios žmonos, pagalvodavau, kad kažkur žemėje šiuo metu vaikšto mano žmogus. Visų gyvenime ateina diena, kai surandame savo antrąją pusę, kartais lemties atvestą net iš kito pasaulio krašto. Tada nebelieka abejonių, kad su tuo žmogumi dalinsitės savo gyvenimu ir pamažu prieinate prie vestuvių planavimo. Tai džiugus metas: renkatės svajonių suknelę, visažistę, stilistę, pokylio vietą, rašote pakvietimus, pasineriate į begalę mielų rūpesčių. Viską darote labai atsakingai, negailėdami laiko ir jėgų, juk norite, kad viskas būtų kaip svajonėje. Niekam ne paslaptis, kad svajonės įgyvendinimas ir kainuoja nemažai.
O dabar pamėginkite įsivaizduoti, kad Jūsų vestuvių diena ką tik praėjo. Ji buvo kaip pasakoje ir Jūs neabejotinai dar gyvenate vestuvių nuotaikomis ir nekantraudami laukiate nuotraukų, norėdami dar kartą pajusti vestuvių dienos išgyvenimus. Štai prie ko aš pamažu ir sukau – nuotraukos, ir tik jos, Jums visą gyvenimą primins vestuvių dieną, jas rodysite savo vaikams. Taigi ar ne per drąsu patikėti nepakartojamų akimirkų įamžinimą draugui ar pažįstamui, kuris galbūt turi gerą fotoaparatą ir kartą kitą fotografavo kažkieno gimtadienį?
Kodėl aš tai sakau... Prisipažinsiu, kažkada, kai dar nebuvau fotografas, esu padaręs šią klaidą. Iki šiol prisimenu nuostabiausius savo vestuvių momentus, deja, neturiu juos paliudijančių, gražių nuotraukų. Už tai negaliu sau atleisti. Pats nesuprantu, kodėl su savo švente pasielgiau taip neatsakingai?! Pažadėjau savo žmonai vesti ją dar kartą ir mūsų vestuvėms surasti tinkamą fotografą. Tai sakau be ironijos!
Taigi pabaigai beliko pasakyti, kad vestuvinę suknelę apsivilksite ir nusivilksite, iškilminga ceremonija praeis, limuzinas išvažiuos, vaišės pasibaigs kaip ir jaunavedžių valsas... Viskas, kas liks – tai prisiminimai įamžinti nuotraukose, tad būtinai pasirūpinkite, kad jos būtų patikėtos profesionaliam vestuvių fotografui.

Fotografas Mantas Janavičius



Komentarai

Populiarūs įrašai